An english version of the interview will be available after Genki 2016.

Genki 2016 er i gang takket være vores staffers hårde arbejde. To af dem er Martin og Peter, som jeg interviewede om arbejdet som staffer, Genki og kontakt til gæster og andre staffers igennem Facebook.

 

Kan I fortælle lidt om jer selv, i forhold til at I er staffers til Genki 2016?

Peter: Jeg hedder Peter og er team leader for events. Jeg har arbejdet for Genki siden det startede i 2009.

Martin: Ligesom Peter så har jeg arbejdet for Genki siden 2009, hvor vi startede ud som menige staffers. Så arbejdede vi os op til at stå for vores egne events. Senere fik vi at vide, at vi gjorde så godt et stykke arbejde, at vi kom til at være ‘in charge’ af alle events til Genki.

 

Hvad arbejdede I sammen om i starten?

Peter Gomez

Peter Gomez

Martin: Det var ikke sådan, at vi arbejdede sammen. Det var sådan, at jeg ikke havde været til en con før. Peter havde været til J-Popcon tidligere, og så ville vi gerne prøve Genki. Der var ikke plads til så mange deltagere til den første con. Peter skrev derfor en e-mail til Genki og spurgte, om vi to og en tredje person i stedet kunne få lov til at arbejde til connen.

Det var Victor, der leder Genki nu, der fik e-mailen, og han har den stadig. Så arbejdede vi bare rundt omkring på connen. Det var en meget lille con det første år, så der var ikke nogen specifikke arbejdsområder.

Peter: Vi var fx dørvagter og tjekkede armbånd og sådan noget.

Martin: Hvad der nu lige var brug for.

 

Og så har I lige så stille arbejdet jer op til nu at stå for alle events?

Martin: For hele eventholdet ja.

 

Hvad var det tillokkende ved at arbejde til en con frem for at være gæst?

Peter: Først var det bare for at være med til connen, nu hvor at der ikke var flere pladser. Nu havde jeg selv været til J-Popcon og syntes, at de andre skulle prøve det.

Martin: Vi spiller Yu-Gi-Oh! og det har conventions traditionelt tuneringer i, så det var også tiltrækkende.

Peter: Og så har vi været fanget i Genki spindelvævet lige siden.

 

Martin Lorentzen

Martin Lorentzen

Hvad motiverede jer til at fortsætte som staffers året efter?

Peter: Det er oplevelsen ved at være med til at arrangere en convention. Som gæst så tror man at alting er perfekt. Når man arbejder, så ser man alle de ting, der bliver reddet i ‘last minute’. Og at folkene bag connen laver virkelig meget for at få det hele til at fungere.

Martin: Man får en masse bekendtskaber blandt dem, der arbejder til connen. Dem vil man jo gerne se igen næste år, og de arbejder, så det er nemmere også bare at arbejde selv.

Peter: Vi har fået mange nye venner igennem det her netværk.

Så grunden til at I er blevet ved som staffers er bl.a., at I møder nye mennesker blandt de andre staffers og gerne vil blive ved med at opleve connen sammen med dem?

Martin: Præcis. Jeg kan ikke tage til en con mere uden at arbejde. Så keder jeg mig. Når man arbejder til en con, så er der hele tiden noget at lave. Der er tidspunkter, hvor du deltager i de ting, som du gerne vil. Når du ikke gør det, så arbejder du, og du arbejder jo ikke alene. Det er et fællesskab.

 

Så hvad er det ved selve arbejdet, der motiverer jer til at blive ved?

Peter: For mig så er det dét at være med til at lave connen. Det er tilfredsstillende at lave et stort stykke arbejde som mange hundrede mennesker værdsætter.

 

Så der ligger to ting i det at blive ved som staffers: De venner man får, som man bliver ved med at have Genki sammen med og så det at være med til at stable noget på benene?

Martin: Præcis. Min ynglingsdag på hele connen er om torsdagen til opsætning, fordi det er der, at man møder alle dem, som man ikke har set i lang tid, fordi folk bor rundt omkring i landet. Og selvom at vi skal lave alle de her ting, så kan man også gå lidt og snakke sammen og bare have det sjovt. Der er ikke den samme stress på. Der kan godt være noget stress, hvis man begynder ikke at kunne følge med i de ting, der skal laves, men det kan vi generelt godt.

 

Kan I beskrive jeres arbejde fra det tidlige stadie til nu, hvor vi sidder her dagen før Genki?

Martin: Det starter allerede den første uge efter den forrige con er slut: Alle de indtryk, som man har fået, de sidder rigtig stærkt hos en lige efter connen, så ugen efter der plejer vi at lave rigtig meget. Det gør så også, at vi i løbet af året får mindre at lave, fordi vi laver meget af det i starten, hvor man virkelig gerne vil. Så kan det være, at vi får lidt travlt igen op til connen, da der altid er ting, som man ikke kan lave, før til sidst. Men lige så snart at Genki slutter, så starter vi med at arbejde på næste års con.

 

Så hvad er det for nogle ting, at I starter med?    

Peter: Vi starter med et spørgeskema til gæsterne via Facebook. Vi spørger dem, hvad de syntes om de forskellige events. Fx hvad der kan gøres bedre, og hvad der skal gentages til næste år. Så vi får et indtryk af, hvad de kunne lide. Samtidig så spørger vi også de staffers, der har arbejdet for os, hvordan de synes, at vores ledelse har været. Fx om vagterne var urimelige, eller om de kunne lide det.

Martin: Det er vigtigt for os, at vores staffers har det godt. Vi går meget op i det, fordi vi selv har startet fra bunden.

 

I nævnte spørgeskemaer på Facebook til gæsterne, men hvordan får I kontakt til jeres staffers?

Peter: Vi har en Facebookgruppe.

Martin: Dem som vi normalt verver til vores hold er personlige venner, som vi har fået igennem connen. Så det er nogen, som vi snakker med i løbet af året og stoler på. Vi har dog haft nogen af vores venner, som der har arbejdet for os, som ikke gjorde det ordentligt. Så har vi sagt, at de ikke kommer på vores hold igen. Men det hjælper, at mange af dem vi har på vores hold er personlige venner.

 

Hvad betyder det for jeres arbejde at have Facebook som et værktøj til at kunne række ud til gæster og staffers?

Peter: Det gør det hele meget lettere. Man kan bare skrive én besked hvor næsten alle kan se det. I stedet for at man skriver på hjemmesiden, som ikke alle tjekker.

Martin: Facebook er bare et fantastisk værktøj til at nå ud til folk, fordi størstedelen af befolkningen bruger det.

 

Så Facebook gør, at I får fremdrift i arbejdet?

Martin: Ja, god respons på det vi laver.

 

Her slutter interviewet, og Martin og Peter skal have tak for deres store arbejde for Genki. Følg mig på Instagram og Twitter @louiseborumbech