Mie Rose by Haych

Foto: Haych

For more Mie-Rose Cosplay

Nationalitet:

Dansk

Hvor mange år har du cosplayet?

10 år

Hvordan blev du introduceret til cosplay?

Første gang jeg så det var da jeg prøvede at finde CGI renders af Final Fantasy X karakterer og disse RIGTIGE mennesker blev ved med at dukke op, og jeg blev mega irriteret over at skulle filtrere dem fra. Så i 20016 ville tow af mine venner tage til J-Popcon i Valby, og inviterede mig fordi de vidste jeg kunne lide japansk kultur. Vi lavede vores første kostumer (mine var Lenne fra Final Fantasy X-2 og en Sexy no Nutsu Kiba fra Naruto), og siden har jeg været den eneste der ikke kunne stoppe…

Hvad er din største bedrift som cosplayer?

At kvalificere mig til CICAF i 2015. Jeg lavede en af mine drømmekostumer, ikke bare pga. designet, men også fordi karakteren næsten legendarisk for mig, så det var betød meget for mig at cosplaye Oscar og kvalificeret mig til et event, der også betød meget for mig. Alle de fantastiske mennesker jeg har mødt ligger også meget højt på min liste over livsbedrifter!

Efter din mening, hvad er det bedste ved cosplay?

Det sociale aspekt. Du får lov til at være dig selv og åbne for alle dine kreative kanaler omkring ligesindede mennesker. De bånd jeg har formet med andre cosplayere er bland dybeste jeg har, for at være helt ærlig.

Hvilket af dine kostumer er din favorit?

Lige nu er det stadig mit Oscar costume fra Rose of Versailles. Men jeg at ved at planlægge tre kostumer, der stå mig nær, med nogle fantastiske grupper, så hun bliver måske udfordret lidt.

Har du et drømmekostume?

Lige for tiden må det nok være Fran fra Final Fantasy XII eller Arkham City Catwoman!

Hvad er dit bedste con-minde?

Jeg har tre… Det først er da jeg løb på på scenen til J-Popcon, hvor min bedste veninde var annoncøren, for at modtage vores kvalificering til CICAF, og hun begyndte græde fordi hun var så glad.

Det andet var da den selvsamme veninden endelig fik love til at repræsentere Danmark til NCC 2015, og hun var så lykkelig. Jeg kan huske at jeg løb op på scenes i mit kæmpe detaljerede cosplay og ikke være i stand til at kramme hende ordenligt, men jeg var bare SÅ stolt over at hun endelig nåede sit mål.

Og det sidste er fra CICAF, hvor jeg fik muligheden for at møde Yuki Godbless og Jaiki Darkness, som jeg virkelig beundrer. Alle de øvrige søde repræsentanter og hjælper gjorde også min rejse til et minde jeg virkelig holder af. Jeg vil altid nyde minderne og de venner jeg fik mig på den tur!

Hvad ser du frem til ved Genki?

Jeg elsker altid Genki, fordi de på en eller anden måde altid formår at få godt vejr! Så jeg er ovenud lykkelig for at kunne bruge en del af min sommerferie omringet af mine venner mens vi laver noget vi elsker. Genki er virkelig en af mine yndlings-conner, fordi det er så hyggeligt, og så alligevel er der nogle konkurrencer, der gør det spændende.

Dette er også første gang jeg er dommer til en større konkurrence her i Danmark, så jeg er meget spændt på at være dommer til en af mine yndlings-conner, der har så høj et niveau for forestillinger og passion, så jeg vil meget gerne takke Genki holdet for at bede mig være en del af dette!

Nogen afsluttende ord til vores gæster?

Jeg er meget spændt på at møde jer alle (igen)! Kom endelig over og sige hej, hvis du har lyst, og lad os alle have et utroligt godt sensommereventyr sammen! Og husk at drikke en masse væske!!